Col

Col

Locatie Heel Nederland

Deal met je shit en word volwassen!
Disciplines
executive coaching, lifestyle coaching, personal coaching, managementcoaching
Tags
focus, zelfbewustzijn, zelfsturing, leiding geven, levensvragen, doelen stellen, beïnvloeden en overtuigen, persoonlijke ontwikkeling, talentontwikkeling, bewust en effectief voelen & handelen, versterking intuïtie, persoonlijk leiderschap
Coachingsvormen
face-to-face, skype / facetime, telefonisch, whatsapp, e-mail
Flexibiliteit
kantooruren

Over deze coach

Mijn 'methode'? Helpen begrijpen hoe wij als mens basaal in elkaar zitten: van daaruit ervaren en weten hoe je specifiek met jezelf en anderen om zou kunnen gaan. Een innerlijke houding- en gedragsvaardigheden ontwikkelen die los kunnen staan van patronen uit het verleden. In het hier en nu. Volwassen. Succesvol. Daarin zijn de weg (Tao) en het resultaat (nuchterheid) even belangrijk.

Ik ben begonnen als danser bij het Nationale Ballet. Daarna professioneel geschoold in onder andere Kinder- en Jeugd Psychologie, Klinische Psychologie, de werking van ons brein, psychoanalytische psychologie en therapie, de cognitieve RET, de Transactionele Analyse en het Jungiaans denkkader.
Ik heb vele jaren in de GGZ als psycholoog individuele-, systemische- en groepsbehandelingen uitgevoerd. Van mijn psychologische deskundigheid is door justitie en media (televisie, radio) regelmatig gebruik gemaakt.
Als senior (executive) coach en trainer ben ik onder andere vanuit Schouten & Nelissen bij vele multinationals, overheden en andere bedrijfstakken binnen geweest. Ik heb jarenlang gewerkt bij Corus (nu TATA steel) in hun Management- en Kader Opleidingen Centrum op de gebieden leiderschap, communicatie, beïnvloeden, onderhandelen, teamontwikkeling, persoonlijke ontplooiing middels het ontwikkelen en geven van trainingen en coaching.

Als Head of Education ben ik momenteel verbonden aan Odin Company, waar ik hun Academy heb opgezet en les geef in het gebruik van de ODC-meting (een gevalideerde instrument, dat als eerste in zijn soort in één meting bewuste en onbewuste lagen op elkaar legt). Als een van hun opleiders werk ik voor de NSPOH Utrecht en Coaching Academy (Naarden-Vesting).

Vanuit de TripleTalent organisatie van Carmen Breeveld (internationaal business woman 2003) span ik mij in om diversiteit onder de aandacht te brengen. En uiteraard het al dan niet bestaande glazen plafond te breken.
Met mijn kennis over wat ons mens maakt, ervaringen uit het theater, uit de sport (principes van het judo en jiujitsu), als senior trainer en senior executive coach ben ik in staat mensen in korte tijd naar hun meest complexe gevoels- en denkpatronen te leiden.

Ik werk in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Werktijden: ik werk van 07:00 tot 17:00 (uitgezonderd trainingen), waardoor mensen voorafgaand aan hun werk bij mij terecht kunnen.

Lees verder

Ervaring

 • 1980: HBO Dansvakopleiding Uitvoerende Dans Amsterdam.
 • 1989: Klinische psychologie Vrije Universiteit Amsterdam (drs.).
 • 1989: Kinder- en Jeugdpsychologie Vrije Universiteit Amsterdam (drs.).
 • 1995: Deskundigheidsbevordering psychologische diagnostiek DSM IV.
 • 1995: Basistraining Rationeel Emotieve Therapie (drs. Th. IJzermans).
 • 1996: Opleiding psychoanalytische psychotherapie RINO
 • 2002: Certificaat symposium behandeling plegers van seksueel misbruik.
 • 2003: Commerciële Slagkracht (intern Schouten & Nelissen)
 • 2003: Service Management (intern Schouten & Nelissen)
 • 2009: Licentie Waardemeter (www.dilemmamanager.nl)
 • 2013: Licentie ODC Odin company Level 1 (www.odincompany.com)
 • 2014: Licentie ODC Odin company Level 2 (Analytische Coaching).
 • 2014: Licentie ODC Odin company TC2 (Analytische Team Coaching).

Een coach van Schouten & Nelissen

Schouten & Nelissen is trots op zijn coaches. Ze zijn GOUD!

We stellen hoge eisen aan onze coaches. Al onze coaches zijn hoogopgeleid, hebben een gedragswetenschappelijke achtergrond en beschikken over een ruime hoeveelheid ervaring. Daarnaast zijn onze coaches opgeleid en getraind in het werken op basis van onze visie waarin waarden, ambities en talenten het vertrekpunt vormen.

De coaches gaan uit van wat je drijft: "Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken? En hoe bouw je die talenten uit?”. Pas daarna wordt gekeken naar wat er in de weg zit om te bereiken wat je graag wilt.

Uit onderzoek blijkt dat de meest succesvolle bedrijven werken vanuit sterke waarden en een duidelijke ambitie. De mensen die er werken zijn zich bewust van wat ze belangrijk vinden in het leven en ze delen een aantal gezamenlijke waarden. Kortom: ze weten waar ze het voor doen. Nu jij nog!

Heb je vragen over onze disciplines of ons aanbod?